Rekolám se daří. Spouští zimní provoz a těší se z rekordního roku

Rekola
Rekola

Pokud se procházíte Prahou, určitě jste nejednou narazili na růžová kola, která nesou název “Rekola”. Jedná se o skvělý startup, je to něco, co vdechlo Praze úplně jiné kouzlo. Prahu je totiž možné díky Rekolům poznat z úplně jiné perspektivy, a sice ze sedla kola. Mnozí lidé nemají, kam uschovat svá kola, a tak většinou jezdí městskou hromadnou dopravou nebo chodí pěšky. Jenže Rekola jsou skvělý způsob, jak napříč Prahou můžete jezdit práce na kole. Stačí si ho jen vzít, projet se a následně ho zaparkovat na místo, které napíšete do aplikace. Je to prosté a jednoduché.

Když se Rekola dostala do Prahy, nikdo ani netušil, jak velký úspěch a jaké skvělé ohlasy budou Rekola mít. Kupodivu se tak stalo – Rekola mají za sebou opravdu skvělou sezonu, aplikace má už přes 170 tisíc uživatelů. Nyní Rekola spouští zimní provoz.

Letošní rok je lepší než ten předcházející

Jelikož je zde konec letní sezony, už nyní se ví, jestli se překonal loňský rok. A s čistým svědomím můžeme říct, že se této bikesharingové službě dařilo mnohem více než vloni. Dokazuje to ostatně nejen obrovský počet uživatelů využívající aplikaci, ale také to dokazuje počet vypůjčených kol za den či počet samotných kol, které jsou rozmístěny v ulicích. Už je jich totiž přes tisíc.

Nový zimní provoz, který byl nedávno nastolen, je jen důkazem toho, že lidé Rekola chtějí po celý rok. Nezáleží na tom, jestli je venku teplo nebo zim.

Rekola nejsou jen v Praze

I když se s Rekoly setkáte nejvíce v Praze, nejedná se o čistě pražskou záležitost. Krásná růžová kola s košíkem totiž najdete i jinde, a to konkrétně v Brně, v Českých Budějovicích, také v Olomouci v Teplicích nebo v Liberci. Letos se Rekola s velkou pompou dostala také do Ostravy a následovalo město Frýdek-Místek. A dalším městem, kam se Rekola podívala, nebylo město české, ale finské. Rekola se dostala do Vaasy.