Co vám přinese koupě zavedené firmy?

zavedené firmy
zavedené firmy

Podnikání můžete postavit na zelené louce, ale nabízí se i další možnost – koupě zavedené firmy. Pokud si pohráváte s myšlenkou na rychlý start v určitém oboru, případně chcete rozšířit stávající byznys o další pobočku, mohla by být právě tato cesta tou správnou.

Výhody, které vás přesvědčí

Koupě zavedené firmy představuje možnost, jak se stávajícím podnikáním expandovat do atraktivních lokalit a získat přístup k novým zákazníkům. Pokud si vyberete firmu, která svým konceptem odpovídá vašemu rozjetému byznysu, ušetříte spoustu času – zakládání nové pobočky a budování pozice na trhu trvá i léta, díky zavedené firmě získáte obojí ihned.

Rozhodnete-li se koupit firmu, vyhnete se mnoha nepříjemným a časově náročným úkonům. Společně s ní totiž získáte také kontakty na dodavatele, stávající klientelu a v neposlední řadě i renomé, které předchozí vedení budovalo léta.

Další výhoda spočívá v know-how. S trochou štěstí narazíte na firmu, která funguje mnohem efektivněji než váš současný byznys. Nic vám nezabrání, abyste se inspirovali a převzali osvědčené postupy.

Proč by někdo zavedenou firmu prodával?

Proč se někteří podnikatelé „zbavují“ prosperujících společností? Prodej zavedené firmy může mít různé důvody – nejčastěji jde o potřebu finančních prostředků na rozvoj jiné firmy, ale také odchod do zasloužené penze. A mnozí své firmy prodávají, protože je podnikání v daném oboru přestalo naplňovat a zažívají pocit vyhoření.

Ohlídejte si rizika

Samozřejmě můžete narazit i na nabídku, která nebude ani zdaleka tak atraktivní, jak se na první pohled jeví. Chcete-li takové situaci předejít, vyhledejte solidní firmu přes zkušeného prostředníka – společnost Copra. Zajistí pro vás vše od počáteční přípravy přes prověření subjektu až po úspěšné zakončení transakce. Podrobné informace o průběhu nákupu najdete na www.copra.cz.